Tykev s rajčaty na smetaně

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou tykev nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy, osolíme, okyselíme octem a necháme asi 1 hodinu stát.
  • 2
    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou tykev, zamícháme a podlijeme vodou. Přidáme kousek bujónu a dusíme pod pokličkou.
  • 3
    Omytá rajčata podusíme v malém množství vody, prolisujeme a přidáme k tykvi. Vše ještě krátce podusíme. Nakonec pokrm přisolíme, ochutíme octem a cukrem a na talířích přelijeme zakysanou smetanou.
  • 4
    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.