Tykev s rajčaty na smetaně
45 min.
Ingredience
- 500gramůTykev
- 200gramůRajčata
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusPolévkové kostky Vitana
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou tykev nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy, osolíme, okyselíme octem a necháme asi 1 hodinu stát.
- 2Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou tykev, zamícháme a podlijeme vodou. Přidáme kousek bujónu a dusíme pod pokličkou.
- 3Omytá rajčata podusíme v malém množství vody, prolisujeme a přidáme k tykvi. Vše ještě krátce podusíme. Nakonec pokrm přisolíme, ochutíme octem a cukrem a na talířích přelijeme zakysanou smetanou.
- 4Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.