Tykev sterilovaná v octovém nálevu

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
32 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev oloupeme, rozkrojíme, vyčistíme a důkladně omyjeme. Nastrouháme, mírně osolíme a necháme odstát. Poté vymačkáme a rozdělíme do sklenic. Na povrch dáme opláchnutý kopr.
  • 2
    Sůl a ocet rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme tykev a sklenice zavíčkujeme.
  • 3
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme a po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.