Tykve s vejci

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykve oloupeme, omyjeme, nakrájíme na podlouhlé řezy a povaříme ve vařící osolené vodě. Když změknou, vyjmeme je, necháme okapat a osolíme.
  • 2
    Vejce mezitím uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní tykev, posypeme strouhankou a navrch vyrovnáme půlky uvařených vajec. Vše zalijeme kyselou osolenou smetanou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.