Tykve s vejci
50 min.
Ingredience
- 750gramůTykev
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1,8litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Tykve oloupeme, omyjeme, nakrájíme na podlouhlé řezy a povaříme ve vařící osolené vodě. Když změknou, vyjmeme je, necháme okapat a osolíme.
- 2Vejce mezitím uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní tykev, posypeme strouhankou a navrch vyrovnáme půlky uvařených vajec. Vše zalijeme kyselou osolenou smetanou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.