Tykvová polévka na slanině s koprem
50 min.
Ingredience
- 300gramůTykev
- 100gramůSlanina vepřová
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůSmetana zakysaná 14%
- 20gramůKopr čerstvý
- 1200mililitrůVoda pitná
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 10mililitrůOcet vinný
- 10gramůCukr krupice
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dužinu z tykve nastrouháme na jemno, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, kopr posekáme.
- 2Polovinu slaniny vložíme do hrnce, přilijeme trochu oleje, necháme rozškvařit, přidáme tykev a trochu podusíme. Zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vodou, přidáme druhou polovinu slaniny, osolíme a opeříme. Povaříme, podle chuti, přidáme cukr, přilijeme ocet a dovaříme.
- 3Polévku nalijeme do hlubokých talířů a do každé porce vložíme lžíci zakysané smetany s přimíchaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.