Tykvová polévka na slanině s koprem

50 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dužinu z tykve nastrouháme na jemno, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, kopr posekáme.
  • 2
    Polovinu slaniny vložíme do hrnce, přilijeme trochu oleje, necháme rozškvařit, přidáme tykev a trochu podusíme. Zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vodou, přidáme druhou polovinu slaniny, osolíme a opeříme. Povaříme, podle chuti, přidáme cukr, přilijeme ocet a dovaříme.
  • 3
    Polévku nalijeme do hlubokých talířů a do každé porce vložíme lžíci zakysané smetany s přimíchaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.