Tykvová polévka s pomeranči

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno posekanou cibuli, rozsekaný zázvor a na kostky nakrájenou dužinu tykve. Přilijeme vývar a vaříme asi 8 minut, poté polévku rozmixujeme.
  • 2
    Přilijeme pomerančovou šťávu a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a mírně osladíme.
  • 3
    Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky, v teflonové pánvi rozehřejeme máslo a dílky pomeranče spolu s cibulkami, pokrájenými na kolečka, opékáme asi minutu.
  • 4
    Polévku rozdělíme do talířů, přidáme dílky pomeranče a cibulky. Posypeme růžovým pepřem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.