Tykvová polévka s pomeranči
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůTykev
- 20gramůZázvor celý
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1šálekPomerančová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusPomeranče
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžičkaPepř růžový celý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno posekanou cibuli, rozsekaný zázvor a na kostky nakrájenou dužinu tykve. Přilijeme vývar a vaříme asi 8 minut, poté polévku rozmixujeme.
- 2Přilijeme pomerančovou šťávu a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a mírně osladíme.
- 3Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky, v teflonové pánvi rozehřejeme máslo a dílky pomeranče spolu s cibulkami, pokrájenými na kolečka, opékáme asi minutu.
- 4Polévku rozdělíme do talířů, přidáme dílky pomeranče a cibulky. Posypeme růžovým pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.