Tykvová polévka se smetanou
35 min.
Ingredience
- 500gramůTykev
- 1,5lžičkySůl
- 1litrVoda pitná
- 2kusyHřebíček
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou tykev (oranžovou) omyjeme, zbavíme zrníček, nakrájíme ji na kostičky a dáme do hrnce s osolenou vodou (1 litr), přidáme hřebíček a vaříme ji doměkka přibližně 15 minut.
- 2V pánvi rozpálíme máslo a přisypeme hladkou mouku, kterou za stálého míchání jen zpěníme. Potom ji přimícháme do polévky a necháme povařit asi 5 minut.
- 3Do polévky nakonec přilijeme smetanu, necháme přejít varem a rozmixujeme. Nakonec ji dochutíme cukrem.
- 4Polévku nalijeme do talířů, posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.