Tykvové pyré s rýží
40 min.
Ingredience
- 20gramůCukr moučkový
- 600gramůTykev
- 10gramůSůl
- 1litrHovězí vývar základní
- 75gramůRýže dušená
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
919 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Tykev očistíme, nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme cukr, osolíme a vaříme 30 minut. Uvařenou tykev rozmixujeme, naředíme horkým mlékem a přimícháme vařenou rýži.
- 2Nakonec vmícháme dvě lžíce másla.
- 3Podáváme v polévkové míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.