Tykvové smaženky
30 min.
Ingredience
- 15gramůMáslo čerstvé
- 500gramůTykev
- 125gramůSýr Lučina - termizovaný
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaČernucha
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKmín římský
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
45 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu na rozpuštěném másle zprudka osmahneme oloupanou, nastrouhanou cibuli. Přidáme oloupanou, nastrouhanou tykev a dusíme asi 3 minuty, až se šťáva vypaří.
- 2Podušenou směs smícháme s rozdrobeným sýrem, vejci, kořením a podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Na pánvi na rozpáleném oleji smažíme z připravené směsi placičky z každé strany dozlatova. Po usmažení je vyjmeme na papírovou utěrku. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.