Tykvový nákyp
55 min.
Ingredience
- 1kilogramTykev
- 80gramůMáslo čerstvé
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupané tykve nastrouháme na hrubší nudličky, krátce povaříme v osolené a okyselené vodě a necháme okapat.
- 2Žloutky, 65 g másla, nastrouhaný sýr a smetanu šleháme nad párou do zhoustnutí. Potom zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Do máslem vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvy uvařené tykve a sýrové směsi. Povrch uhladíme.
- 4Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.