Tykvový nákyp

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané tykve nastrouháme na hrubší nudličky, krátce povaříme v osolené a okyselené vodě a necháme okapat.
  • 2
    Žloutky, 65 g másla, nastrouhaný sýr a smetanu šleháme nad párou do zhoustnutí. Potom zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Do máslem vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvy uvařené tykve a sýrové směsi. Povrch uhladíme.
  • 4
    Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.