Tykvový nákyp s uzeným masem a se sýrem
55 min.
Ingredience
- 1kilogramTykev
- 200gramůUzené maso vařené
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicSýr Ementál (Primátor)
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
49 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tykve oloupeme, zbavíme semen, dužinu nakrájíme na kostičky. Ovaříme je v osolené vodě, necháme okapat.
- 2Větší část másla utřeme se solí, postupně přidáme žloutky, připravenou tykev, uzené maso nakrájené na kostičky, mouku, nastrouhaný sýr, mléko a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, vše zlehka promícháme.
- 3Těsto vložíme do máslem vymazané nákypové formy vysypané strouhankou a povrch uhladíme.
- 4Pečeme v mírně vyhřáté troubě.
- 5Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.