Tykvový nákyp s uzeným masem a se sýrem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
49 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykve oloupeme, zbavíme semen, dužinu nakrájíme na kostičky. Ovaříme je v osolené vodě, necháme okapat.
  • 2
    Větší část másla utřeme se solí, postupně přidáme žloutky, připravenou tykev, uzené maso nakrájené na kostičky, mouku, nastrouhaný sýr, mléko a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, vše zlehka promícháme.
  • 3
    Těsto vložíme do máslem vymazané nákypové formy vysypané strouhankou a povrch uhladíme.
  • 4
    Pečeme v mírně vyhřáté troubě.
  • 5
    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.