Tymiánové taštičky s masem a bramborami
85 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 5gramůTymián sušený
- 125gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůVoda pitná
- 400gramůHovězí maso zadní
- 250gramůCibule
- 200gramůMrkev kořen
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
38 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, brambory oškrábeme, omyjeme, pokrájíme na kostičky, hovězí maso na malé kousky. Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, tymián, promícháme a konečky prstů zapracujeme do směsi měkké máslo. Přilijeme studenou vodu, vypracujeme hladké těsto, necháme 30 minut odležet.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, necháme vydusit vlastní šťávu, vložíme mrkev, brambory, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a zvolna dusíme asi 15 až 20 minut. Voda se musí téměř odpařit.
- 3Těsto rozdělíme na 4 díly, které válečkem rozválíme na stejně velké pláty. Na jednu polovinu každého plátu naneseme stejný díl masové směsi, překlopíme druhou polovinou plátu a okraje k sobě přimáčkneme. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme taštičky, potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.