Tyrolská vinná polévka
30 min.
Ingredience
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 500mililitrůVíno bílé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusBageta
- 1lžícePažitka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vývar a víno nalijeme do hrnce, zahřejeme. Přidáme žloutek, rozkvedlaný se smetanou, na mírném ohni za stálého míchání zahříváme, ale nevaříme. Osolíme a přidáme špetku skořice.
- 2Bagetu nakrájíme na tenké plátky, na pánvi na másle je do zlatova opečeme.
- 3Plátky bagety rozdělíme na talíře, zalijeme polévkou a posypeme drobně nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.