Tyrolské dvakrát obalované křupavé kuře
45 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 5lžicMléko polotučné
- 2lžícePetržel kudrnka
- 1000gramůKuře
- 250gramůStrouhanka
- 1kusCitrony
- 350mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1359 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
107 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dvě omytá a osušená malá kuřata po cca 750 g rozdělíme každé na 4 porce, ty lehce zploštíme. Na tři hluboké talíře připravíme hladkou mouku, vejce rozšlehaná s mlékem a lžičkou soli, na třetí vsypeme strouhanku.
- 2Porce kuřete obrátíme v mouce, přebytečnou mouku sklepneme, poté omočíme ve vejcích a nakonec obalíme ve strouhance, kterou lehce k masu přitlačíme. Obalené porce následně ještě jednou namočíme do vajec a obalíme strouhankou.
- 3Do dvou velkých pánví vlijeme olej, který zahřejeme střední teplotu. Vložíme kuřecí porce a smažíme 20 minut, maso často obracíme, podle potřeby regulujeme teplotu. Osmažená kuřata osušíme papírovým ubrouskem a uložíme na nahřátou mísu.
- 4Mezitím rozkrájíme umytý citron na podélné osminky. Dále opláchneme a osušíme 12 snítek zelené petrželky, zlehka je opražíme na oleji po kuřeti.
- 5Porce kuřete podáváme obložené citronem a posypané opraženou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.