Tyrolské dvakrát obalované křupavé kuře

45 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1359 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
107 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě omytá a osušená malá kuřata po cca 750 g rozdělíme každé na 4 porce, ty lehce zploštíme. Na tři hluboké talíře připravíme hladkou mouku, vejce rozšlehaná s mlékem a lžičkou soli, na třetí vsypeme strouhanku.
  • 2
    Porce kuřete obrátíme v mouce, přebytečnou mouku sklepneme, poté omočíme ve vejcích a nakonec obalíme ve strouhance, kterou lehce k masu přitlačíme. Obalené porce následně ještě jednou namočíme do vajec a obalíme strouhankou.
  • 3
    Do dvou velkých pánví vlijeme olej, který zahřejeme střední teplotu. Vložíme kuřecí porce a smažíme 20 minut, maso často obracíme, podle potřeby regulujeme teplotu. Osmažená kuřata osušíme papírovým ubrouskem a uložíme na nahřátou mísu.
  • 4
    Mezitím rozkrájíme umytý citron na podélné osminky. Dále opláchneme a osušíme 12 snítek zelené petrželky, zlehka je opražíme na oleji po kuřeti.
  • 5
    Porce kuřete podáváme obložené citronem a posypané opraženou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.