Tyrolské knedlíky
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5gramůPetržel - nať
- 1lžíceSádlo škvařené
- 50gramůSlanina vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 6kusůŽemle tuková
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,25litrMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
838 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na kostičky. Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli s petrželkou, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a zprudka ji opečeme.
- 2Cibuli s petrželkou a slaninou smícháme se žemlemi, zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci a osolíme. Necháme táhnout asi 10 minut. Nakonec přimícháme mouku.
- 3Mokrýma rukama tvarujeme knedlíky a vaříme je v osolené vodě 20-25 minut.
- 4Podáváme s dušeným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.