Tyrolské opečené brambory
35 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory vařené ve slupce
- 2kusyPórek
- 200gramůSlanina vepřová
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory předem uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme, světlou část najemno nasekáme a zelenou část nakrájíme na kolečka.
- 2Přepuštěné máslo rozpálíme na pánvi a opečeme na něm dokřupava slaninu nakrájenou na kostičky. Vyjmeme a necháme stranou.
- 3Do pánve vložíme brambory a za stálého obracení je ve výpeku orestujeme. Přidáme pórek a společně opékáme několik minut. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 4Nakonec zlehka vmícháme opečenou slaninu a před podáváním pokrm posypeme nasekanou pórkovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.