Tyrolské opečené brambory

35 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory předem uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme, světlou část najemno nasekáme a zelenou část nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Přepuštěné máslo rozpálíme na pánvi a opečeme na něm dokřupava slaninu nakrájenou na kostičky. Vyjmeme a necháme stranou.
  • 3
    Do pánve vložíme brambory a za stálého obracení je ve výpeku orestujeme. Přidáme pórek a společně opékáme několik minut. Osolíme a opepříme podle chuti.
  • 4
    Nakonec zlehka vmícháme opečenou slaninu a před podáváním pokrm posypeme nasekanou pórkovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.