Tyrolské šunkové knedlíčky
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 150gramůRohlíky bílé
- 100gramůŠunka dušená
- 1litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme.
- 2Rohlíky nakrájíme na tenké krajíčky a promícháme s vejci, nasekanou petrželkou a směsí cibule a šunky. Přilijeme vlažné mléko, osolíme a okořeníme špetkou muškátu.
- 3Z těsta tvarujeme navlhčenýma rukama knedlíčky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Necháme jednou přejít varem a potom zvolna vaříme 15 minut.
- 4Uvařené knedlíčky vyjmeme a podáváme se zeleninovým vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.