Tyrolské šunkové knedlíčky

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme.
  • 2
    Rohlíky nakrájíme na tenké krajíčky a promícháme s vejci, nasekanou petrželkou a směsí cibule a šunky. Přilijeme vlažné mléko, osolíme a okořeníme špetkou muškátu.
  • 3
    Z těsta tvarujeme navlhčenýma rukama knedlíčky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Necháme jednou přejít varem a potom zvolna vaříme 15 minut.
  • 4
    Uvařené knedlíčky vyjmeme a podáváme se zeleninovým vývarem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.