Tyrolský bramborový salát

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
35 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě téměř do měkka.
  • 2
    Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme do zlatova, šunku a okurky pokrájíme na kostičky a promícháme se slaninou.
  • 3
    Uvařené brambory scedíme, zchladíme studenou vodou a ihned oloupeme. Krájíme je na tenké plátky, přidáme ke slanině, přelijeme horkým vývarem, přikryjeme a necháme 10 minut stát.
  • 4
    Promícháme olej s octem, solí a pepřem, nalijeme na brambory. Nakonec do salátu vmícháme omytý, na nudličky nakrájený štěrbák.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.