Tyrolský bramborový salát
40 min.

Ingredience
- 750gramůBrambory
- 200gramůSlanina vepřová
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř bílý
- 2kusyOkurky nakládané
- 150gramůŠunka dušená
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusŠtěrbák zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
35 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě téměř do měkka.
- 2Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme do zlatova, šunku a okurky pokrájíme na kostičky a promícháme se slaninou.
- 3Uvařené brambory scedíme, zchladíme studenou vodou a ihned oloupeme. Krájíme je na tenké plátky, přidáme ke slanině, přelijeme horkým vývarem, přikryjeme a necháme 10 minut stát.
- 4Promícháme olej s octem, solí a pepřem, nalijeme na brambory. Nakonec do salátu vmícháme omytý, na nudličky nakrájený štěrbák.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.