Tyrolský závin
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1hrstStrouhanka
- 6kusůHrušky
- 1hrstOřechy vlašské
- 1lžíceCukr skořicový
- 1lžičkaCukr vanilka
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1hrstHrozinky
- 40gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2760 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
115 g
Sacharidy
395 g
Vláknina
46 g
Cukr
122 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, kypřicí prášek, 2lžíce cukru, vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z citronu.
- 2V hrnku smícháme mléko s rozpuštěným máslem, přidáme jedno vejce a směs zapracujeme do mouky tak, aby vzniklo tužší těsto.
- 3Rozdělíme na dvě poloviny. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenké pláty, posypeme strouhankou, poklademe na kousky nakrájenými hruškami, posypeme rozinkami a ořechy, pokapeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a stočíme do závinu.
- 4Přemístíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200C asi 20minut.
- 5Závin nakrájíme a podáváme posypaný moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.