Tzatziki ze Samosu
15 min.

Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOcet vinný
- 350gramůJogurt bílý
- 170gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
76 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Jogurt (ideálně z ovčího sýra) vylijeme do utěrky, zavážeme ji a zavěsíme nad dřez, aby odkapala všechna syrovátka (necháme viset cca hodinu). Oškrábeme si mezitím okurku a nakrájíme si ji na tenké plátky.
- 2Do mísy vložíme jogurt, prolisujeme česnek, přidáme ocet a sůl. Poté přidáme rozehřáté máslo, vše důkladně promícháme. Mísu poté ozdobíme plátky okurky a dáme na chladné místo, aby tzatziki ztuhly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.