Tzatziki ze Samosu

15 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
76 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jogurt (ideálně z ovčího sýra) vylijeme do utěrky, zavážeme ji a zavěsíme nad dřez, aby odkapala všechna syrovátka (necháme viset cca hodinu). Oškrábeme si mezitím okurku a nakrájíme si ji na tenké plátky.
  • 2
    Do mísy vložíme jogurt, prolisujeme česnek, přidáme ocet a sůl. Poté přidáme rozehřáté máslo, vše důkladně promícháme. Mísu poté ozdobíme plátky okurky a dáme na chladné místo, aby tzatziki ztuhly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.