Ubrouskové knedlíky
45 min.
Ingredience
- 6kusůRohlíky bílé
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePetržel kudrnka
- 6lžicMáslo čerstvé
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2,5decilitryMléko čerstvé polotučné
- K uvaření knedlíků
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
266 mg
Postup přípravy
- 1Rohlíky z předešlého dne pokrájíme na kostičky a dáme je do mísy. Přelijeme je mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce se solí. Petrželku kudrnku omyjeme a velmi drobně pokrájíme. V rendlíku si rozehřejeme 3 lžíce másla, přimícháme petrželku, pepř, muškátový oříšek a ochucené máslo přilijeme k rohlíkům. Vše důkladně promícháme, zakryjeme a necháme hodinu odstát.
- 2Z hustého těsta vytvoříme 4 kulaté knedlíky, vložíme do bílých bavlněných ubrousků které potřeme z jedné strany máslem (2 lžíce). Cípy ubrousku zavážeme a knedlíky zavěsíme na dlouhou vařečku, kterou položíme na kastról s vroucí vodou se solí. Knedlíky musí být celé ponořené. Vaříme je bez otáčení 25-30 minut podle velikosti.
- 3Uvařené knedlíky vyjmeme z ubrousků, dáme na talíře, rozkrojíme a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.