Ubrouskové knedlíky

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
266 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky z předešlého dne pokrájíme na kostičky a dáme je do mísy. Přelijeme je mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce se solí. Petrželku kudrnku omyjeme a velmi drobně pokrájíme. V rendlíku si rozehřejeme 3 lžíce másla, přimícháme petrželku, pepř, muškátový oříšek a ochucené máslo přilijeme k rohlíkům. Vše důkladně promícháme, zakryjeme a necháme hodinu odstát.
  • 2
    Z hustého těsta vytvoříme 4 kulaté knedlíky, vložíme do bílých bavlněných ubrousků které potřeme z jedné strany máslem (2 lžíce). Cípy ubrousku zavážeme a knedlíky zavěsíme na dlouhou vařečku, kterou položíme na kastról s vroucí vodou se solí. Knedlíky musí být celé ponořené. Vaříme je bez otáčení 25-30 minut podle velikosti.
  • 3
    Uvařené knedlíky vyjmeme z ubrousků, dáme na talíře, rozkrojíme a podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.