Uherská roštěná
50 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 600mililitrůVoda pitná
- 30gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 500gramůPaprikové lusky čerstvé
- 800gramůRajčata
- 10gramůFeferony sterilované
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Upravený hovězí roštěnec nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme a poprášíme prosátou moukou.
- 2Roštěnky v horkém tuku po obou stranách zprudka opečeme.
- 3Do výpeku přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka, očištěné, opláchnuté a na nudle nakrájené papriky, rozsekané feferonky a omytá, na kousky nakrájená rajčata.
- 4Směs krátce podusíme, přilijeme horkou vodu, ještě podusíme a zjemníme máslem.
- 5Roštěnky při podávání přeléváme upravenou zeleninou se šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.