Uherské ledvinky
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůVepřové ledvinky
- 50gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
567 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté ledvinky nakrájíme na tenké plátky.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle dorůžova, zaprášíme mletou paprikou, přidáme lžičku hladké mouky a zalijeme smetanou.
- 3Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a přidáme plátky ledvinek, zprudka je osmahneme, osolíme, opepříme a přelijeme připravenou smetanovou šťávou. Osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Vše jen krátce podusíme.
- 4Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.