Uherské vepřové kotlety
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 400gramůZelí kysané
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1hrnekVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusJablka
- 600gramůVepřové kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle a vmícháme mletou papriku a sůl. Přidáme omyté, naklepané kotlety, mírně podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Během dušení maso občas podlijeme vodou.
- 2Potom k masu přidáme překrájené kysané zelí, oloupané, na nudličky nakrájené jablko, ocet, cukr a dusíme doměkka.
- 3Nakonec do pokrmu vlijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.