Uherské závitky
90 min.

Ingredience
- 200gramůHovězí maso zadní
- 40gramůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůŠunka dušená
- 40gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
658 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.
- 2Připravené plátky plníme bramborami nakrájenými na hranolky, nasekaným vejcem vařeným natvrdo a šunkou. Zabalíme do závitku a upevníme nití. Závitky nasucho opečeme, podlijeme vodou a dusíme.
- 3Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.
- 4Nakonec přilijeme smetanu a přidáme kousek másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.