Uhoř na červeném víně
40 min.
Ingredience
- 600gramůÚhoř říční
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1stroužekČesnek
- 150gramůVíno červené
- 150gramůRajčata
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 150gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený česnek, na kolečka pokrájíme i mrkev, na kostky celer. Podusíme, aby mrkev pustila růžovou šťávu, osolíme, opepříme, vložíme špalíčky uhoře a pod poklici dusíme přibližně 15 minut. Uhoře obrátíme a dusíme ještě 5 minut.
- 2Do pánve vložíme 50 g másla, zahřejeme a vsypeme na menší kousky pokrájené fazolky, půlky rajčat, zalijeme vínem a dusíme do změknutí fazolek. Před dodušením přidáme hroznové víno, mátu, podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Připravenou přílohu dáme na talíř, na ni položíme porce uhoře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.