Uhoř na červeném víně

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený česnek, na kolečka pokrájíme i mrkev, na kostky celer. Podusíme, aby mrkev pustila růžovou šťávu, osolíme, opepříme, vložíme špalíčky uhoře a pod poklici dusíme přibližně 15 minut. Uhoře obrátíme a dusíme ještě 5 minut.
  • 2
    Do pánve vložíme 50 g másla, zahřejeme a vsypeme na menší kousky pokrájené fazolky, půlky rajčat, zalijeme vínem a dusíme do změknutí fazolek. Před dodušením přidáme hroznové víno, mátu, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Připravenou přílohu dáme na talíř, na ni položíme porce uhoře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.