Úhoř na chilli
30 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 2kusyChilli paprička
- 60gramůPaprika červená
- 60gramůPaprika zelená
- 200gramůAnanas
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 20gramůMáta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 600gramůÚhoř mořský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
33 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme jadérka a nasekáme na plátky. Promícháme s olivovým olejem, dáme na rybu a necháme asi 20 minut marinovat. Filety po obou stranách na olivovém oleji asi 2 minuty opékáme, okořeníme solí a pepřem a necháme v předehřáté troubě při 160 °C asi 10 minut táhnout.
- 2Na salsu - na kostičky nakrájíme očištěný ananas, očištěné papriky a chilli papričku bez semínek. Dáme do mísy, přidáme bylinky, citrónovou šťávu a olivový olej, necháme asi 10 minut proležet, poté lehce osolíme. Salsu rozdělíme na talíře, na ni položíme rybu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.