Úhoř na jehle s vinným octem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
41 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
529 mg
Cukr
20 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme špetku soli a špetku pepře s vinným octem, přidáme 2 lžíce oleje a vidličkou vyšleháme marinádu. Omyjeme připraveného úhoře, pokrájíme na kusy a vložíme do mísy. Zalijeme marinádou a necháme 1/2 hodiny za občasného obracení na chladném místě marinovat.
  • 2
    Kusy úhoře scedíme a napícháme na dlouhé dřevěné jehly střídavě s bobkovými listy. Vložíme do olejem vytřeného pekáče, který dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut a během pečení jehly několikrát otočíme.
  • 3
    Pekáč vytáhneme, položíme jehly na servírovací mísu a hotový pokrm ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.