Úhoř na jehle s vinným octem
30 min.
Ingredience
- 6kusůBobkový list
- 200mililitrůOcet vinný
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 800gramůÚhoř říční
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
41 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
529 mg
Cukr
20 mg
Postup přípravy
- 1V misce smícháme špetku soli a špetku pepře s vinným octem, přidáme 2 lžíce oleje a vidličkou vyšleháme marinádu. Omyjeme připraveného úhoře, pokrájíme na kusy a vložíme do mísy. Zalijeme marinádou a necháme 1/2 hodiny za občasného obracení na chladném místě marinovat.
- 2Kusy úhoře scedíme a napícháme na dlouhé dřevěné jehly střídavě s bobkovými listy. Vložíme do olejem vytřeného pekáče, který dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut a během pečení jehly několikrát otočíme.
- 3Pekáč vytáhneme, položíme jehly na servírovací mísu a hotový pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.