Úhoř na kopru

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
53 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
339 mg
Cukr
283 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Úhoře vykucháme, stáhneme z kůže a nakrájíme na 8cm velké špalíky. Vložíme je do vroucí vody, do které jsme přidali trochu vína, ocet, kopr, bobkový list a pepř. Necháme táhnout asi 15 minut.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem (1/2 l) a necháme přejít varem. Potom přidáme nasekaný kopr, zahustíme smetanou a žloutkem a vložíme špalíky úhoře. Necháme ještě táhnout.
  • 3
    Nakonec omáčku posypeme koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.