Úhoř na kopru
50 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžíceOcet vinný
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 0,06litrSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1000gramůÚhoř říční
- 1hrstKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
53 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
339 mg
Cukr
283 mg
Postup přípravy
- 1Úhoře vykucháme, stáhneme z kůže a nakrájíme na 8cm velké špalíky. Vložíme je do vroucí vody, do které jsme přidali trochu vína, ocet, kopr, bobkový list a pepř. Necháme táhnout asi 15 minut.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem (1/2 l) a necháme přejít varem. Potom přidáme nasekaný kopr, zahustíme smetanou a žloutkem a vložíme špalíky úhoře. Necháme ještě táhnout.
- 3Nakonec omáčku posypeme koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.