Úhoř na žampionech

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
73 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
473 mg
Cukr
576 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, omyté a osušené porce úhoře osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na větší části rozehřátého másla porce po obou stranách opečeme dozlatova, vyjmeme na nahřátou mísu a uchováme v teple. Do výpeku vyspeme hladkou mouku, přidáme zbylé máslo a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji smetanou, promícháme a vyšleháme dohladka. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce povaříme. Vložíme opečené porce úhoře a podusíme pod pokličkou 10 minut. Potom do omáčky vmícháme rozšlehaný žloutek a necháme jen prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.