Úhoř na žampionech
35 min.
Ingredience
- 750gramůÚhoř říční
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
73 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
473 mg
Cukr
576 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné, omyté a osušené porce úhoře osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na větší části rozehřátého másla porce po obou stranách opečeme dozlatova, vyjmeme na nahřátou mísu a uchováme v teple. Do výpeku vyspeme hladkou mouku, přidáme zbylé máslo a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji smetanou, promícháme a vyšleháme dohladka. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce povaříme. Vložíme opečené porce úhoře a podusíme pod pokličkou 10 minut. Potom do omáčky vmícháme rozšlehaný žloutek a necháme jen prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.