Úhoř po mlynářsku
25 min.
Ingredience
- 25gramůPetržel kudrnka
- 1lžičkaSůl
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramÚhoř říční
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
486 mg
Cukr
298 mg
Postup přípravy
- 1Úhoře očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na špalíčky. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Smažíme na másle dozlatova.
- 2Kousky úhoře rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, posypeme posekanou petrželkou a přelijeme máslem, ve kterém jsme orestovali plátky žampionů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.