Úhoř řecku
55 min.
Ingredience
- 600gramůÚhoř říční
- 100mililitrůVíno bílé
- 20kusůBílá cibulka
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOcet vinný
- 2kusyBobkový list
- 5stroužkůČesnek
- 200mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůOlej olivový
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
39 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
633 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce.
- 2Do kastrolu vložíme oloupané cibulky, omyté žampióny rozkrájené na větší kousky, připravené porce úhoře, rajčatový protlak, sůl, ocet, bobkové listy, prolisovaný česnek, přilijeme víno, olej, ocet a vodu, na mírném ohni vaříme 30 minut.
- 3Necháme vychladnout, potom do ledničky „odležet“.
- 4Druhý den vyjmeme porce úhoře, z omáčky vybereme bobkové listy a dobře ji promícháme. Úhoře urovnáme na talíře, podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.