Úhoř s holandskou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 1kilogramÚhoř říční
- 80gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 750mililitrůVoda pitná
- 6kusůŠalotka
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
43 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
549 mg
Cukr
484 mg
Postup přípravy
- 1Ryby očistíme a stáhneme z kůže. Nakrájíme na špalíčky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a chvilku restujeme. Pak přidáme kousky úhoře, za občasného míchání smažíme dorůžova. Zalijeme vodou a vínem, přidáme celé šalotky, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, osolíme, opepříme a vaříme 30 minut.
- 3Kousky ryb vyndáme, rozdělíme na talíře i se šalotkami.
- 4Ve smetaně rozšleháme žloutky a zahustíme omáčku. Přecedíme přes cedník a přelijeme kousky úhořů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.