Úhoř s holandskou omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
43 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
549 mg
Cukr
484 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby očistíme a stáhneme z kůže. Nakrájíme na špalíčky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a chvilku restujeme. Pak přidáme kousky úhoře, za občasného míchání smažíme dorůžova. Zalijeme vodou a vínem, přidáme celé šalotky, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, osolíme, opepříme a vaříme 30 minut.
  • 3
    Kousky ryb vyndáme, rozdělíme na talíře i se šalotkami.
  • 4
    Ve smetaně rozšleháme žloutky a zahustíme omáčku. Přecedíme přes cedník a přelijeme kousky úhořů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.