Úhoří matelote

95 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
61 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
622 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Úhoře pokrájíme na 3 cm dlouhé špalíčky.
  • 2
    Víno povaříme 20 minut, přidáme vývar, bylinky, sůl a pepř. Povaříme 20 minut pod bodem varu.
  • 3
    Z másla a mouky připravíme jíšku, minutu za stálého míchání povaříme a poté přidáme do omáčky.
  • 4
    Slaninu, pokrájené žampiony a cibulky osmažíme po dobu pěti minut na rozpálené pánvi.
  • 5
    Smaženou směs dáme do vinné omáčky, přidáme maso a uvedeme k varu.
  • 6
    Vaříme 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.