Úhoří matelote
95 min.
Ingredience
- 1500gramůÚhoř říční
- 1litrVíno červené
- 300mililitrůVývar rybí
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
- 150gramůAnglická slanina
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůCibule perlová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
61 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
622 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Úhoře pokrájíme na 3 cm dlouhé špalíčky.
- 2Víno povaříme 20 minut, přidáme vývar, bylinky, sůl a pepř. Povaříme 20 minut pod bodem varu.
- 3Z másla a mouky připravíme jíšku, minutu za stálého míchání povaříme a poté přidáme do omáčky.
- 4Slaninu, pokrájené žampiony a cibulky osmažíme po dobu pěti minut na rozpálené pánvi.
- 5Smaženou směs dáme do vinné omáčky, přidáme maso a uvedeme k varu.
- 6Vaříme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.