Ukrajinské vareniky s višněmi

30 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
24 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
6 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme náplň do vareniků: višně vypeckujeme, vložíme do mísy, prosypeme 200 g cukru a necháme 2 - 3 hodiny stát, aby pustily šťávu. Poté je scedíme a necháme okapat. Pecky z višní dáme vařit asi na 10 minut do 150 ml vody, poté je přecedíme, přidáme 50 g cukru, znovu uvedeme do varu, když se cukr rozpustí, tekutinu vychladíme a přilijeme do ní šťávu z višní.
  • 2
    Mezitím připravíme z 500 g polohrubé mouky, 100 - 150 ml vody, 2 vajec a špetky soli těsto. To následně rozválíme do plátu o síle 2 - 3 mm, který rádýlkem rozkrájíme na čtverečky 5 x 5 cm.
  • 3
    Okapanými višněmi plníme připravené čtverečky těsta, růžky pečlivě spojíme a knedlíčky v dlani zakulatíme.
  • 4
    Vareniky vložíme do 3 l vařící osolené vody, vaříme. Po 8 - 10 minutách vyplavou vareniky na povrch, drátěnou naběračkou je vybereme do mísy, následně je polijeme rozpuštěným máslem.
  • 5
    Podáváme pokapané připravenou sladkou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.