Ukrajinské vareniky s višněmi
30 min.
Ingredience
- 1kilogramVišně
- 250gramůCukr krupice
- 3,5litryVoda pitná
- 500gramůMouka polohrubá
- 1,5lžičkySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
24 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
6 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme náplň do vareniků: višně vypeckujeme, vložíme do mísy, prosypeme 200 g cukru a necháme 2 - 3 hodiny stát, aby pustily šťávu. Poté je scedíme a necháme okapat. Pecky z višní dáme vařit asi na 10 minut do 150 ml vody, poté je přecedíme, přidáme 50 g cukru, znovu uvedeme do varu, když se cukr rozpustí, tekutinu vychladíme a přilijeme do ní šťávu z višní.
- 2Mezitím připravíme z 500 g polohrubé mouky, 100 - 150 ml vody, 2 vajec a špetky soli těsto. To následně rozválíme do plátu o síle 2 - 3 mm, který rádýlkem rozkrájíme na čtverečky 5 x 5 cm.
- 3Okapanými višněmi plníme připravené čtverečky těsta, růžky pečlivě spojíme a knedlíčky v dlani zakulatíme.
- 4Vareniky vložíme do 3 l vařící osolené vody, vaříme. Po 8 - 10 minutách vyplavou vareniky na povrch, drátěnou naběračkou je vybereme do mísy, následně je polijeme rozpuštěným máslem.
- 5Podáváme pokapané připravenou sladkou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.