Ukrajinské zapékané palačinky s tvarohem
55 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 250gramůTvaroh jemný
- 20gramůCukr vanilka
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
- 200mililitrůSmetana
- 2lžíceCukr krupice
- 150mililitrůSirup višňový
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
44 g
Sacharidy
98 g
Cukr
14 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh a žloutky rozšleháme v polovině mléka.
- 2Dále připravíme náplň. Tvaroh utřeme s moučkovým cukrem, polovinou sáčku vanilkového cukru, zakysanou smetanou a žloutkem.
- 3Prosátou hladkou mouku smícháme s mléčnou žloutkovou směsí a solí, pak vlijeme zbylé mléko a vmícháme sníh z bílků. Z těsta upečeme na lehce olejem vymazané pánvi tenké palačinky, naplníme je tvarohovou náplní a svineme.
- 4Palačinky pak urovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, zalijeme smetanou, posypeme cukrem a zapečeme.
- 5Teplé zapečené palačinky podáváme přelité ovocným sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.