Ústřice Mornay

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
31 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
528 mg
Cukr
107 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpustíme 1 lžíci másla, zaprášíme moukou a 2 minuty za stálého míchání restujeme. Za stálého míchání přilijeme mléko a pozvolna vaříme, dokud směs nezhoustne. Osolíme, opepříme, 2 minuty vaříme, odstavíme a zjemníme žloutkem a lžící másla. Již nevaříme.
  • 2
    Z ústřic slijeme šťávu, poloviny lastur s ústřicemi rozložíme, do každé dáme lžičku omáčky a posypeme strouhaným čedarem.
  • 3
    Zapékáme dozlatova asi 2-3 minuty v předehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.