Ústřice Mornay
20 min.
Ingredience
- 24kusůÚstřice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Čedar
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 180mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
31 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
528 mg
Cukr
107 mg
Postup přípravy
- 1Rozpustíme 1 lžíci másla, zaprášíme moukou a 2 minuty za stálého míchání restujeme. Za stálého míchání přilijeme mléko a pozvolna vaříme, dokud směs nezhoustne. Osolíme, opepříme, 2 minuty vaříme, odstavíme a zjemníme žloutkem a lžící másla. Již nevaříme.
- 2Z ústřic slijeme šťávu, poloviny lastur s ústřicemi rozložíme, do každé dáme lžičku omáčky a posypeme strouhaným čedarem.
- 3Zapékáme dozlatova asi 2-3 minuty v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.