Ústřice se špenátem
39 min.
Ingredience
- 1kilogramSůl
- 36kusůÚstřice
- 4kusyCibulka jarní
- 2kusyCeler řapíkatý
- 3kusyPetržel - nať
- 2lžíceJogurt bílý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžícePastis
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
14 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
882 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 230 stupňů Celsia. Listy špenátu zbavíme řapíků a opláchneme je pod studenou vodou. Přendáme je do hrnce, překryjeme pokličkou a špenát zahříváme na silném ohni 3 minuty. Potom špenát obrátíme a dusíme další 2 minuty. Vodu slijeme a špenát důkladně vymačkáme. Na dno dvou zapékacích misek nasypeme centimetrovou vrstvu hrubé soli.
- 2Ústřici uchopíme rukou omotanou ubrouskem a držíme ji plochou stranou nahoru. Mezi obě schránky zasuneme nůž a pootočíme jím, aby se části schránky oddělily. Ostřím nože oddělíme maso nejprve od vrchní a potom spodní části schránky. Vrchní část schránky nepoužijeme. Všechny ústřice rozložíme ve spodních částech schránek na sůl v zapékacích miskách.
- 3Špenát, jarní cibulku, celer, petrželku, jogurt a cayenský pepř rozmixujeme dohladka a do krému vmícháme pastis. Na každou ústřici dáme lžičku špenátové směsi a ústřice 4 minuty zapečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.