Ústřice smažené
25 min.
Ingredience
- 24kusůÚstřice
- 1špetkaSůl
- 200gramůSýr Parmezán
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 4plátkySuchar dietní
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1163 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
79 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
592 mg
Postup přípravy
- 1Ústřice vyjmeme z lastury a mírně osolíme. Obalíme je v nastrouhaném sýru, namočíme v rozšlehaném žloutku a obalíme ve strouhaném sucharu.
- 2Připravené ústřice smažíme v horkém oleji dozlatova.
- 3Podáváme na ubrousku, s osmaženou petrželkou a s citronem nakrájeným na plátky nebo na dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.