Ústřicové ragú
50 min.
Ingredience
- 21kusůÚstřice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1kusCitrony
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 0,38litrVíno bílé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
24 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
989 mg
Postup přípravy
- 1Otevřené ústřice vyjmeme z lastur a uvaříme je ve vlastní vodě s vínem a citronem.
- 2Máslo zpěníme, přidáme mouku a zalijeme ji vývarem. Uvaříme hustou omáčku a zahustíme ji smetanou s rozšlehanými žloutky. Osolíme, opepříme a přidáme i špetku cayenského pepře. Omáčku prolisujeme jemným sítem.
- 3Nakonec přidáme 20g másla, rozmícháme a ústřice vložíme do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.