Utopenci
30 min.
Ingredience
- 400gramůSalám měkký
- 250gramůCibule
- 50gramůOkurky nakládané
- 500mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůOcet vinný
- 15gramůCukr krupice
- 4gramySůl
- 2gramyBobkový list
- 4gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 3gramyKmín celý
- 200gramůChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Točený salám (nebo špekáčky), kyselé okurky a cibuli pokrájíme na středně velké kostičky, promícháme a nasypeme do větší sklenice.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu. Přilijeme ocet, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, kmín, sůl a povaříme pět minut. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme salám s cibulí a okurkou, zakryjeme víčkem a dáme do chladu uležet.
- 3Podáváme s chlebem jako pikantní předkrm nebo jako pochoutku k pivu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.