Utopenci

30 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Točený salám (nebo špekáčky), kyselé okurky a cibuli pokrájíme na středně velké kostičky, promícháme a nasypeme do větší sklenice.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu. Přilijeme ocet, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, kmín, sůl a povaříme pět minut. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme salám s cibulí a okurkou, zakryjeme víčkem a dáme do chladu uležet.
  • 3
    Podáváme s chlebem jako pikantní předkrm nebo jako pochoutku k pivu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.