Utopenci s kysaným zelím
35 min.
Ingredience
- 10kusůŠpekáčky
- 4kusyCibule
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePaprika pálivá mletá
- 400gramůZelí kysané
- 3kusyFeferony
- Na lák
- 400mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůOcet kvasný lihový
- 6kusůPepř černý celý
- 3kusyNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
57 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Lák vaříme asi 10 minut, poté necháme zchladnout.
- 2Špekáčky oloupeme, propícháme vidličkou a udělám do každého špekáčku po obvodu zářezy. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Zelí scedíme a překrájíme. Feferonky překrojíme.
- 3Zářezy ve špekáčcích posypeme pepřem a paprikou. Do každého zářezu dáme plátek cibule.
- 4Dno velké lahve od okurek poklademe trochou zelí, cibule a půlku feferonky, na ni narovnáme špekáčky a takto pokračujeme až k vrchu lahve. Poslední vrstvou bude zelí.
- 5Utopence zalijeme lákem, povážeme celofánem a necháme alespoň týden odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.