Utopenci s kysaným zelím

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
57 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lák vaříme asi 10 minut, poté necháme zchladnout.
  • 2
    Špekáčky oloupeme, propícháme vidličkou a udělám do každého špekáčku po obvodu zářezy. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Zelí scedíme a překrájíme. Feferonky překrojíme.
  • 3
    Zářezy ve špekáčcích posypeme pepřem a paprikou. Do každého zářezu dáme plátek cibule.
  • 4
    Dno velké lahve od okurek poklademe trochou zelí, cibule a půlku feferonky, na ni narovnáme špekáčky a takto pokračujeme až k vrchu lahve. Poslední vrstvou bude zelí.
  • 5
    Utopence zalijeme lákem, povážeme celofánem a necháme alespoň týden odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.