Uzbecký jehněčí šašlik
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3gramyAnýz mletý
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 1,5lžičkySůl
- 2lžíceOcet vinný
- 500gramůJehněčí kýta
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyPaprika zelená
- 4kusyOkurky nakládané
- 4lžíceHořčice
- 4krajíceChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
34 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu. V porcelánové míse smícháme nadrobno nakrájenou cibuli, anýz, sladkou papriku a půl lžičky soli se lžící vinného octa. Jehněčí kýtu nakrájíme na tenké plátky, promícháme s marinádou a zakryté dáme do lednice na 3 hodiny marinovat. Mezitím na plátky nakrájíme uzenou slaninu.
- 2Na jehlu střídavě napichujeme marinované maso a plátky slaniny, špízy poprášíme hladkou moukou a zprudka na grilu opečeme.
- 3Posolené šašliky na talíři obkládáme plátky cibule, proužky papriky a nakládanými okurkami. Podáváme s hořčicí a černým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.