Uzbecký jehněčí šašlik

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
34 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme marinádu. V porcelánové míse smícháme nadrobno nakrájenou cibuli, anýz, sladkou papriku a půl lžičky soli se lžící vinného octa. Jehněčí kýtu nakrájíme na tenké plátky, promícháme s marinádou a zakryté dáme do lednice na 3 hodiny marinovat. Mezitím na plátky nakrájíme uzenou slaninu.
  • 2
    Na jehlu střídavě napichujeme marinované maso a plátky slaniny, špízy poprášíme hladkou moukou a zprudka na grilu opečeme.
  • 3
    Posolené šašliky na talíři obkládáme plátky cibule, proužky papriky a nakládanými okurkami. Podáváme s hořčicí a černým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.