Uzená husí prsa s cizrnou na pivě
35 min.
Ingredience
- 400gramůHusí prsa
- 300gramůCizrna konzervovaná
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 200gramůVýhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
- 6kusůCibule lahůdková
- 2lžíceMajoránka čerstvá
- 1,5decilitryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 3lžíceOlej chilli
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
819 mg
Postup přípravy
- 1Sterilovanou cizrnu s kukuřicí scedíme a necháme odkapat. Výhonky vojtěšky propláchneme a necháme na sítě osušit. Lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Čerstvou majoránku opláchneme vodou a lístečky otrháme.
- 2Ve woku postupně na rozpáleném oleji s máslem usmažíme dozlatova cibulku, pak cizrnu s kukuřicí. Opékáme přibližně 4-5 minut. Pak přilijeme 1,5 dl černého piva a přidáme lístky majoránky. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Zeleninu ochutíme solí, mletým hřebíčkem, koriandrem a hořčicí.
- 3Uzená husí prsa pokrájíme na tenké plátky.
- 4Na talíře rozdělíme porce zeleniny, obložíme plátky uzeného masa s výhonky vojtěšky a podáváme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.