Uzená krkovice s vinnou omáčkou
75 min.
Ingredience
- 800gramůUzená vepřová krkovička
- 150mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- Na omáčku
- 400mililitrůVíno bílé
- 5lžicChilli omáčka
- 2,5lžíceOmáčka sójová
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na zelí
- 500gramůZelí kysané
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 3kusyJalovec
- 2lžíceCukr krupice
- 8kusůTymián čerstvý
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
56 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Dvě cibule rozkrájíme na čtvrtky, třetí nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a pokrájíme, ze snítek tymiánu otrháme lístečky, stonky nepoužijeme. Sladkokyselou chilli omáčku smícháme s vínem, sójovou omáčkou, opepříme a osolíme.
- 2Očištěné maso vložíme do pekáče se čtvrtkami cibule, podlijeme vodou, v troubě, předehřáté na 190°C, pozvolna pečeme. Průběžně poléváme výpekem. Po půl hodině maso přelijeme připravenou omáčkou a pečeme ještě půl hodiny.
- 3Mezitím v kastrolu na másle osmažíme pokrájenou cibuli s lístky tymiánu. Poté vmícháme zelí, přidáme jalovec, sůl, pepř a cukr. Zelí podlijeme a pod poklicí dusíme zhruba půl hodiny.
- 4Upečené maso vyjmeme, nakrájíme a přelijeme výpekem, který jsme propasírovali přes síto. K masu podáváme udušené zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.