Uzená krkovice s vinnou omáčkou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
56 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě cibule rozkrájíme na čtvrtky, třetí nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a pokrájíme, ze snítek tymiánu otrháme lístečky, stonky nepoužijeme. Sladkokyselou chilli omáčku smícháme s vínem, sójovou omáčkou, opepříme a osolíme.
  • 2
    Očištěné maso vložíme do pekáče se čtvrtkami cibule, podlijeme vodou, v troubě, předehřáté na 190°C, pozvolna pečeme. Průběžně poléváme výpekem. Po půl hodině maso přelijeme připravenou omáčkou a pečeme ještě půl hodiny.
  • 3
    Mezitím v kastrolu na másle osmažíme pokrájenou cibuli s lístky tymiánu. Poté vmícháme zelí, přidáme jalovec, sůl, pepř a cukr. Zelí podlijeme a pod poklicí dusíme zhruba půl hodiny.
  • 4
    Upečené maso vyjmeme, nakrájíme a přelijeme výpekem, který jsme propasírovali přes síto. K masu podáváme udušené zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.