Uzená pečeně s hráškovou kaší
35 min.
Ingredience
- 600gramůUzené maso vařené
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka polohrubá
- 400gramůHrášek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1017 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
95 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso uvaříme.
- 2V hrnku z másla a mouky připravíme jíšku.
- 3Hrášek v hrnci podlijeme přiměřeným množstvím vývaru z vaření masa, opepříme a osolíme, přimícháme jíšku a pod pokličkou dusíme, až je hrášek měkký. V případě potřeby přilijeme vývar.
- 4Uvařený hrášek prolisujeme a kaši dochutíme pepřem a solí.
- 5Plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, přidáme hráškovou kaši a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.