Uzená polévka ze pstruha
65 min.
Ingredience
- 500gramůPstruh uzený
- 1kusCibule
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1,5decilitryVoda pitná
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
498 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Stáhneme ze pstruhů kůži, vyndáme páteř s kostmi a maso dáme stranou. Kůži i kosti uschováme.
- 2Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Dáme ji do hrnce s rybími kostmi a kůží, přidáme 1,5l vody a přivedeme k varu. Vaříme 35 minut, poté přecedíme přes síto.
- 3Umixujeme z rybího filé a smetany pyré. Dáme do hrnce s čistým rybím vývarem a povaříme.
- 4Rozkvedláme žloutky s 2 lžícemi vývaru a vmícháme do polévky. Osolíme, opepříme, piřdáme worcestrovou omáčku, citronovou šťávu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.