Uzená treska s dušenými rajčaty

65 min.
Norsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a velmi drobně pokrájíme. Omytá rajčata dáme do síta a spaříme vařící vodou. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do mísy, ochutíme solí, pepřem, cukrem a promícháme. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme máslo (70 g), na něm zpěníme cibuli do růžova, přidáme rajčata, 0,5 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
  • 3
    Uzenou tresku pokrájíme na plátky asi 1 -1,5 cm silné, pekáček vytřeme máslem (50 g), na dno klademe plátky ryby, které pokapeme olejem. Pokryjeme je dušenými rajčaty, zakapeme strouhankou a pečeme do zlatova přibližně 25 minut v troubě, předehřáté na 220°C. Porce ryby na talířích pokryjeme dušenými rajčaty, ozdobíme petrželkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.