Uzená treska s dušenými rajčaty
65 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2lžíceStrouhanka
- 1litrVoda pitná
- 650gramůTreska uzená
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 70gramůMáslo čerstvé
- Dušená rajčata
- 1,3kilogramyRajčata
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2lžičkyCukr krupice
- 1kusCibule
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a velmi drobně pokrájíme. Omytá rajčata dáme do síta a spaříme vařící vodou. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do mísy, ochutíme solí, pepřem, cukrem a promícháme. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme.
- 2V pánvi rozpálíme máslo (70 g), na něm zpěníme cibuli do růžova, přidáme rajčata, 0,5 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
- 3Uzenou tresku pokrájíme na plátky asi 1 -1,5 cm silné, pekáček vytřeme máslem (50 g), na dno klademe plátky ryby, které pokapeme olejem. Pokryjeme je dušenými rajčaty, zakapeme strouhankou a pečeme do zlatova přibližně 25 minut v troubě, předehřáté na 220°C. Porce ryby na talířích pokryjeme dušenými rajčaty, ozdobíme petrželkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.