Uzená treska s rýží
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 175gramůRýže Basmati
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 4kusyVejce slepičí
- 450gramůFilé z aljašské tresky
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s rozehřátým olejem opékáme 10 minut dozlatova cibuli, přidáme česnek, půl minuty opékáme, potom vmícháme kmín, kurkumu, mletý koriandr a ještě půl minuty zahříváme, aby koření začalo vonět. Přidáme rýži a důkladně promícháme.
- 2Vroucí vodou přelijeme plátky z uzené tresky, necháme 10 minut stát, rybu vyjmeme, zbavíme kůže i kostí a rozebereme na kousky. Z vody, ve které se treska máčela, odměříme 350 ml, nalijeme do hrnce, zamícháme a přivedeme k varu. Přiklopíme a na velmi slabém ohni dusíme 12-15 minut, aby se tekutina vstřebala a rýže změkla.
- 3Mezitím vaříme 8 minut v osolené vodě vejce, vodu slijeme, vejce ochladíme studenou tekoucí vodou a odložíme.
- 4K rýži opatrně přimícháme kousky ryby, petrželku, máslo, rozdělíme na talíře, navrch dáme vejce nakrájené podélně na čtvrtky, ozdobíme klínky citronu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.