Uzená treska s vařenými vejci a baby špenátem
75 min.
Ingredience
- 1kilogramBaby špenát
- 4litryVoda pitná
- Bešamelová omáčka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,7decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- Vařená treska
- 600gramůTreska uzená
- Vařená vejce
- 4decilitryVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Dobře omytý baby špenát spaříme vařící vodou (asi 2 litry), necháme v sítu okapat, poté ho pokrájíme (nebo potrháme) na menší kousky.
- 2V rendlíku uvaříme ve 4 dl vody vejce natvrdo. Vaříme 9 - 10 minut, poté je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. V druhém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme smetanu, metličkou rozšleháme jíšku dohladka a pomalu vaříme 10 - 15 minut. Hustou bešamelovou omáčku dochutíme solí a pepřem, přimícháme špenát a necháme dusit cca 1,5 minuty.
- 3Uzené filety z tresky dáme do litru vody a pod pokličkou pomalu vaříme 15 minut. Uvařené filety pokrájíme na silnější plátky a upravíme na talířích. Přidáme špenát, na něj poklademe pokrájená vajíčka a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.