Uzená treska s vařenými vejci a baby špenátem

75 min.
Norsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omytý baby špenát spaříme vařící vodou (asi 2 litry), necháme v sítu okapat, poté ho pokrájíme (nebo potrháme) na menší kousky.
  • 2
    V rendlíku uvaříme ve 4 dl vody vejce natvrdo. Vaříme 9 - 10 minut, poté je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. V druhém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme smetanu, metličkou rozšleháme jíšku dohladka a pomalu vaříme 10 - 15 minut. Hustou bešamelovou omáčku dochutíme solí a pepřem, přimícháme špenát a necháme dusit cca 1,5 minuty.
  • 3
    Uzené filety z tresky dáme do litru vody a pod pokličkou pomalu vaříme 15 minut. Uvařené filety pokrájíme na silnější plátky a upravíme na talířích. Přidáme špenát, na něj poklademe pokrájená vajíčka a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.