Uzená treska zapečená s těstovinami
350 min.
Ingredience
- 450gramůTreska uzená
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramyMuškátový oříšek
- 3lžíceSmetana
- 2lžícePetržel
- 2kusyVejce slepičí
- 450gramůTěstoviny konzumní
- 3litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 400gramůČervená řepa sterilovaná
- 600mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
17 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí vodě uvaříme natvrdo 2 vejce - vaříme asi 5 minut.
- 2Petrželovou nať nasekáme. Vychladlá vařená vejce oloupeme a rozkrájená rozmačkáme.
- 3V hlubším hrnci, ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny. Těstoviny po uvaření zcedíme a necháme okapat. Nové brambory důkladně očistíme kartáčkem a uvaříme doměkka ve vroucí osolené vodě ve druhém hrnci. Vařené brambory scedíme a až do servírování udržujeme na teplém místě, aby nevychladly.
- 4Uzenou tresku naporcujeme na čtyři porce. Kusy rybího masa urovnáme do zapékací mísy a přelité mlékem je pečeme asi 15 minut v troubě, předehřáté na 200 °C. Po 15 minutách pečenou uzenou tresku z trouby vyjmeme, mléko, ve kterém jsme rybí maso pekli, slijeme do misky, přičemž porce masa necháme v pekáči.
- 5V menším kastrůlku na mírném plameni vymícháme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme mlékem, ve kterém jsme pekli tresčí maso. Mléko zahuštěné jíškou důkladně promícháme a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Dále pak ještě vmícháme 2/3 množství sekané petrželky, rozmačkaná vejce, uvařená natvrdo, a smetanu. Vše za stálého promíchávání povaříme asi 2 minuty.
- 6Na pečené porce rybího masa rozložíme vařené a okapané těstoviny, připravenou smetanovou omáčku s vejci a pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě. Takto zapečené rybí maso servírujeme ozdobené sekanou petrželí s vařenými novými bramborami a se sterilovanou červenou řepou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.